Ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού διοργανώνει ομιλία με θέμα τις “Διαδικτυακές προκλήσεις των νέων της σημερινής εποχής και οι πρακτικές αντιμετώπισης από τους γονείς”, με ομιλητή τον Δρ Γεώργιο Νάκο, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου  και ώρα 18.30 στο Θέατρο του Λατσείου στην Κάντζα.

 Οι θεματολογίες αναπτύσσονται βασιζόμενες σε πραγματικές υποθέσεις που έχει χειριστεί η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφορικά με τα ακόλουθα:

  • φαινόμενο διαδικτυακού εξαναγκασμού και εκφοβισμού
  • φαινόμενο διαδικτυακής παραπλάνησης μέσα από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και διαδικτυακών παιχνιδιών
  • ψεύτικοι διαδικτυακοί λογαριασμοί
  • φαινόμενο προκλήσεων μέσω διαδικτύου
  • φαινόμενο εκδικητικής πορνογραφίας και στοχοποίησης θυμάτων στον πραγματικό κόσμο
  • εκφοβισμός μέσω διαδικτύου
  • διαδικτυακά παιχνίδια και χρόνος παραμονής σε αυτά
  • διαδικτυακές απάτες

Η ενημέρωση θα διαρκέσει 1,5 ώρα.

Μερικά λόγια για τον εισηγητή:

 Ο Δρ Γεώργιος Νάκος είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας και από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στους τομείς της νευροψυχολογίας, της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και της πληροφορικής. Είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και διδάσκει τα μαθήματα της Ψυχολογίας, της Διαχείρισης Κρίσεων, Εργασιακού και Μετατραυματικού στρες, Δικαστικής Ψυχολογίας, Ηγετικής Ψυχολογίας, Ψυχολογία του Στρατιώτη και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων, τη, Γλώσσα του Σώματος και Συναισθηματικής Νοημοσύνης.

Έχει εργασθεί σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία καθώς και σε ελληνικές και ξένες πολυεθνικές εταιρείες.  Έχει παρευρεθεί ως προσκεκλημένος ομιλητής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων με θεματολογία τη ψυχολογία, τη διαχείριση κρίσεων και τους κινδύνους του διαδικτύου, συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια καθώς και σε ομιλίες και ημερίδες σε πολίτες, παιδιά και γονείς αλλά και σε στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων Δυνάμεων. Είναι Υγειονομικός Αξιωματικός της Διεύθυνσης Υγειονομικού.

Υπηρετεί ως Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.